Regisztráció > Vásárlás >
Tojás és egészségügyi mítoszok
- Tudományos sorozat - tarts velünk!
Az évek során különböző élelmiszerek váltak hírhedtté társadalmunkban, mint élelmiszerek, amelyeket el kell kerülni annak érdekében, hogy állítólag javítsák az egészségüket. A 80 -as években a zsír elkerülése állt a középpontban, mivel az élelmiszeripar egyre több termékét kezdte forgalmazni „zsírmentes” vagy „alacsony zsírtartalmú” formában. Ebben az időszakban ezt az elképzelést széles körben elfogadták az orvosok, a népszerű egészségügyi médiák és még a szövetségi kormány is. Az alacsony zsírtartalom népszerűsége ellenére nem volt egyértelmű tudományos bizonyíték arra, hogy az alacsony zsírtartalmú étrend valóban csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, vagy kevesebb zsírt eredményez a szervezetben.
Valójában az epidemiológusok arról számolnak be, hogy az évtized során az amerikaiak minden eddiginél nagyobb súlyt kaptak, és megszületett az úgynevezett „elhízási járvány. A jelenlegi iránymutatások azt tanácsolják, hogy a 2 -es típusú cukorbetegségben szenvedők korlátozzák a tojásfogyasztásukat a magas zsír- és koleszterintartalmuk miatt, de egy új tanulmány megkérdőjelezi ennek az ajánlásnak az alapját. A prediabetikus vagy 2 -es típusú cukorbetegeket két csoportra osztották. Az egyik csoport hetente 12 tojást fogyasztott egy évig, a másik pedig kevesebb, mint két tojást hetente egy évig.
Azt találták, hogy a magas tojást tartalmazó étrend nem okozott szív- és érrendszeri rizikófaktort, és nem volt különbség a vérprofilokban a két csoport között. Még érdekesebb, hogy a résztvevőket arra kérték, hogy a vizsgálat első három hónapjában próbálják meg tartani a súlyukat, majd a következő három hónapban próbáljanak meg fogyni. Mindkét csoport képes volt megtartani súlyát, majd ezt követően a fogyás ezen időszakok során más életmódbeli tényezők alkalmazásával sikerült, függetlenül a tojásfogyasztástól. A tojásban magas az étrendi koleszterin, de ez a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy biztonságosan fogyasztható nagyobb mennyiségben, mint az egészséges táplálkozás részeként jelenleg ajánlott.
Ez a kutatás arra is utal, hogy az egészség nem létezik egyetlen élelmiszer eltávolítása vagy fogyasztása során. Ehelyett az egészséget egész étrendünk és életmódunk kombinációjának kell tekinteni, mert az egészség dinamikus, egyénre szabott folyamat.
doTerra science
#tojás #koleszterin #egészség #szívésérrendszer #cukorbetegség
Cimkék:tojás, koleszterin, egészség, szív és érrendszer, cukorbetegség,